Læreplaner, det digitale og BørneTube

Børnetube er en mediesuite, hvor daginstitutioner kan skabe og organisere et understøttende digitalt arbejde med de pædagogiske læreplaner. Børnene kan i samspil med pædagogerne producere animationer, film, lydbilleder, storytelling og meget mere på de devices (iPads, mobiltelefoner, chromebooks, computere), som det enkelte børnehus har til rådighed.

Planlægning og forberedelse.
På Børnetube finder du Ressourcekanaler, som i planlægningsfasen er et værktøj, der giver dig adgang til digitale artefakter i form af billeder, lyd og video, som andre har produceret. Disse kan indtænkes og bruges direkte i værktøjerne, i jeres projekter og læreplansforløb.
For eksempel finder man samlinger fra Jernbanemuseet, Sigurd Barrets “Danmarks historie”, Naturbilleder og meget mere.

Dokumentation og evaluering
I Børnetube findes en hel app dedikeret til planlægning af digitalt arbejde med udgangspunkt i en SMTTE model. Her kan arbejdet planlægges og dokumenteres overfor f.eks. forældre. Evaluering og dokumentation er en væsentlig del af det pædagogiske arbejde. På Børnetube er det derfor muligt at integrerer børnenes produktioner og pædagogernes planlægningsarbejde direkte i allerede eksisterende Intranets.

Sikkert bag et UNI-login og ubegrænset plads
Alt hvad der uploades og gemmes på Børnetube gemmes bag et sikkert uni-login, og tilhører den institution eller det dagtilbud, hvori det er produceret. På Børnetube kan dagtilbud uploade alt og gemme alle de filer, de har lyst til, så derfor løber man aldrig tør for plads.

Overgange og samarbejde
Børnetube er også tænkt i forhold til overgangen mellem Dagtilbud og Skole. Børnene kan derfor, når de forlader dagtilbuddet, medbringe deres digitale produktioner, billeder og filer fra børnetube, og lade disse koble på det UNI-login, som børnene får, når de bliver skolebørn. Herefter tager Skoletube nemlig over, når børnene arbejder videre med det digitale i skolen på Skoletube.

Abonnementet indeholder:

  • Fuld adgang til ubegrænset lagerplads på danske servere bag Uni-login.
  • Ubegrænset brug af premium udgaver af alle værktøjer/apps på Børnetube.
  • Fuld adgang til Børnetube app til iPad, iPhone og Android
  • Adgang til trin-for-trin videovejledninger til Børnetube og værktøjerne på Børnetube

Målrettede inspirationsforløb som kobler brugen af værktøjerne og Børnetube med de forskellige læreplanstemaer på børnetubeguide.dk

Inspiration til arbejdet og trin-for-trin
På børnetubeguide.dk ligger der inspiration til, hvordan du kan inddrage digitale medier i læringsforløb. Forløbene tager udgangspunkt i SMTTEN, og du bliver guidet hele vejen igennem. Der ligger også trin-for-trin videovejledninger til alle Børnetubes værktøjer incl. selve børnetube appen.