KUNSTEN

Nordjyllands Kunstmuseum

KUNSTEN tilbyder en række aktiviteter og materialer for alle alderstrin.

Skagens Museum har lagt 20 af deres mest kendte værker frem til undervisningsbrug. Museet har lagt billederne ind i en kanal, ind i en samling på MovieCut. Derudover har museet produceret en række materialer i Skoletubes værktøjer, der alle kan remixes til brug i undervisningen.

Læs indlæg om museets materialer her.

Skagens Museum har givet tilladelse til at deres udvalgte værker kan benyttes i værktøjerne med korrekt kildeangivelse “cc:by-nc Skagens Museum”. Skagens Museum har frigivet disse billeder under den Creative Commons licens, der tillader brug og bearbejdning til ikke-kommercielle formål.

Ressourcer

Skagens Museum har følgende kanaler på Skoletube:

Remixkanalen Skagens Museum – indeholder materialer til remix; tidslinje, tegneserier, Thinglinks. Det er altså materialer som I kan klone og bygge videre på selv i jeres besvarelse.

Ressourcekanalen Skagensmalerier – indeholder 20 af museets største værker. Tilmelding til denne kanal betyder at man derefter utroligt nemt kan importere disse materialer ind i nærmest alle Skoletubes værktøjer fx Slidemaker, Tiki-Toki, Thinglink, Prezi, Mindmeister og mange flere. Lær mere her.

Undervisningsmaterialer

Cirklen

Omtale af forløb omkring mellemtrin.

Tidslinjen Skagensmalerne

På tidslinjen Skagensmalerne finder du korte nyheder fra verden og fra Skagen i perioden 1820’erne-1930’erne. Tanken med tidslinjen er, at man kan danne sig både et tematisk og et kronologisk overblik over perioden. Tidslinjen er lavet i tidslinjeprogrammet Tiki-Toki, da det muliggør remix. Læreren eller eleven kan altså frit tage sin egen kopi af vores tidslinje og benytte den som udgangspunkt for det indhold, vedkommende vil fokusere på. Fx kan man selv sætte malerier af skagensmalerne ind, så de sættes i perspektiv af de korte nyheder. Man kan arbejde med en enkelt kunstner eller med flere af skagensmalerne. Find gengivelser af malerierne med titler og årstal på Skagens Museums skoleservices Flickr-profil. Klik her>> Tilføj også gerne biografiske oplysninger på kunstnerne eller uddyb de korte historiske begivenheder med længere beskrivelser og/eller billeder.
Fag: Historie, billedkunst
Alderdersgruppe: 7.-10. klasse
Link til tidslinjen Skagensmalerne

Billedanalyse i Thinglink

Her kan man finde flere af museets hovedværker gengivet med deres originale ramme. Til hvert billede er der korte tekster, spørgsmål eller anden info. du kan arbejde videre med billederne ved at trykke på “Remix”. Derefter kan du bruge programmets ikoner til at tilføje tekst til forskellige dele af billedet. Fx i baggrunden/forgrunden/mellemgrunden ses… den blå farve gør billedet mere… horisontlinjen ligger højt i billedet… Man kan også tilføje ikoner til ting udenfor billedet fx links til noget, der kan bruges i en perspektivering af billedet. Fx En historisk gennemgang af Det modern gennembrud, en forklaring på hvad en reformkjole er, andre malerier eller til en beskrivelse af kunstneren eller andre kunstnere. Desuden anbefales det at arbejde videre med billederne ved at lave en egentlig billedanalyse, komparative billedanalyser eller skrive en anmeldelse. Du kan også gå på opdagelse i billederne ved at digte en historie ud fra et eller flere af værkerne.
Fag: Dansk, billedkunst
Aldersgruppe: billedanalyse, anmeldelse 7.-10. klasse. Digte historier 4.-6. klasse
Link til Skagens Museums side på Thinglink

Ophavsret

Skagens Museum har givet tilladelse til at deres udvalgte værker kan benyttes i værktøjerne med korrekt kildeangivelse “cc:by-nc Skagens Museum”. Skagens Museum har frigivet disse billeder under den Creative Commons licens, der tillader brug og bearbejdning til ikke-kommercielle formål.

Besøg museet

Hjemmeside: www.skagensmuseum.dk

Kontaktperson: Mette Harbo Lehmann

Videohilsen fra sommeren 2015