Goanimate forlader Skoletube 31/12!

Efter nytår er Goanimate ikke tilgængeligt på Skoletube længere – desværre. Dvs programmet er fjernet og kan ikke bruges længere. Alle tidligere udgivne Goanimatefilm kan dog stadig ses under dine medier og i eventuelle kanaler. Har du igangværende projekter liggende ved Goanimate bedes du færdiggøre og udgive dem på Skoletube INDEN d. 31/12-17.

Goanimate, ét af vores favoritværktøjer på Skoletube stopper. Det er et desværre og ikke med vores gode vilje.
Goanimate er i gang med en større platformstransformation væk fra Flash og over i HTML5. Det betyder at den flashbaserede ”Walled garden” serverløsning, som vi har benyttet på Skoletube siden 2011 nu lukkes permanent ned.  Nu giver browserne og Flash bare for meget bøvl, både m.h.t. sikkerhed og bugs. Så det går ikke længere.

Vi kan ikke lave en integration med Goanimates HTML5 version i første omgang. Men måske senere. Dog er nogle af de mest benyttede og populære studier fra Flashversionen væk i HTMLversionen. Det betydér, at det uigenkaldeligt er slut med de nemme søde giraffilm mm. Om vi hopper på Goanimate igen i 2019 er ikke udelukket men afhænger af, hvordan deres nye platform udvikler sig.

Book Creator bliver en del af Skoletube og Børnetube

Det har været umuligt for os at finde tilsvarende software som kunne erstatte Goanimate direkte, men heldigvis og da alt så sortest ud, åbnede der sig pludselig en anden mulighed som –  ja,  tro det eller ej –  fra den ene dag til den anden fik os til at glemme alt om den uundgåelige Goanimate exit nyhed.  Nemlig muligheden for at lave en aftale med Book Creator!

Vi har formået at lave en aftale med en af de største uddannelses-apps i verden, nemlig Book Creator.  I starten af 2018 er Book Creator tilgængelig i fuld version via jeres Skoletubeabonnement både som native app på IOS (ipad) og på computeren via Chromebrowseren på alle platforme. Altså både på Windows, Mac og Chromebooks. Kort sagt, tilgængelig på alle platforme.

Book Creator på web i Chromebrowseren blev officielt lanceret for kort tid siden i august 2017 og er altså en forholdsvis helt ny mulighed. Vi har testet det – og det er awesome!

Denne mulighed for nemt, gnidningsfrit og lækkert at lave flipbøger har et fantastisk potentiale. Det kan bruges på alle klassetrin, i alle fag. Eleverne kan nu lave multimodale tekster med brug af tekst, billede , lyd og video i et format alle kender, nemlig bogformatet. Det er fantastisk og en af de største nyheder i Skoletubes historie. Glæd jer.

Book Creator bliver fuldt integreret på Skoletube i løbet af januar 2018. Det bliver blandt andet muligt direkte at importere billeder og video fra Skoletube ind i Book Creator + nem udgivelse af bøgerne til kanaler på Skoletube.

Vi tyvstarter dog allerede fra 1/12 med at åbne for  Book Creators Chromebrowserversion direkte fra Skoletube.dk.  Så hvorfor ikke starte allerede i december med at lave de flotteste julebøger med dine elever. Tjek vores spritnye inspirationseksempel her:

Se den komplette vejledning til “Julebog med Book Creator” og mange andre inspirationseksempler her

(obs. Det er først muligt at åbne Book Creator s webversion via Skoletube fra.  d. 1. dec.)
Senere denne  uge er vi klar med fuld trin for trin videodokumentation af Book Creators brugerflade.