WebIT 2024!

22. august, 2024 | Messe C, Fredericia

 

For 14. gang inviterer vi til konferencedagen WebIT. En inspirationsdag hvor Skoletubeplatformene er omdrejningspunkterne, og hvor vi både praktisk og teoretisk kommer rundt i det it-didaktiske landskab.

 

Bestil billetterLæs mere om WebIT

WebIT er altid ethundrede procent…

 

Faglig kompetence og IT-didaktiske ninjatricks

På WebIT finder du altid de bedste oplægsholdere. Frontløbere på både den teoretiske og praktiske it-didaktik.

Du går altid fra et WebIT med nye praktiske it-didaktiske ninja-tricks i ærmet. Vi gør en dyd ud af at bruge værktøjer og platforme kreativt med henblik på undervisning og læring.

Vi elsker it-didaktik, digitale værktøjer og netbaserede platforme, og vi tror på, at vores begejstring har en afsmittende effekt på deltagerne – psst… vi kan faktisk høre det, når der netværkes over lækker mad og kaffe i pauserne.

Oplægsholder

Mød dem på WebIT

Simon Skov Fougt
Simon Skov Fougt

Lektor ph.d. Nationalt Center for Skoleforskning

Christoffer Lindved Dithmer
Christoffer Lindved Dithmer

Head of digital learning, EdTech supervisor, folkeskolelærer

Martin Kongshave
Martin Kongshave

Stifter af Tankespirerne, cand. mag i filosofi og folkeskolelærer

Rikke Falkenberg
Rikke Falkenberg

Lærer og ejer af Leg med IT

Uffe Lyngdal Sørensen
Uffe Lyngdal Sørensen

COO hos LærIT ApS (Cand.pæd ITDD) - Skoletube, Børnetube, Studietube

Marcus Bennick
Marcus Bennick

CEO og founder af Webtjenesten LærIT ApS - Skoletube, Børnetube og Studietube.

Program for WebIT

22. August, 2024

8:30 – 9:00
Check-In

 

Vi varmer op med morgenbrød, kaffe, te og glædelige gensyn.

9:00 – 10:20
Velkommen

Marcus Bennick

Ja, what´s up… med verdens bedste digitale produktionsværktøjskasse ? 

Marcus  starter blandt andet dagen med at introducere 2 kæmpe nyheder på Skoletube, en dans med Aula og løfter herefter sløret for en række nye tiltag og store forventninger til skoletube anno 2024/25.

10:20 – 10:45
Pause

– kaffe/te/frugt

Tid til at mingle, holde en velfortjent pause, hvile ørerne og ose læremidler hos standholderne i kaffeområdet. 

10:45 – 11:20
Fra ånd til hånd – om Homo Faber og nutidens murerskeer

Uffe Lyngdal Sørensen

Skolen år 2023 – ny reform og nyt fokus. Nu skal vi med ministerens ord; “interessere os mere for produkt end for processer”. Eleverne skal fabrikerer noget og føle ejerskab til det, de laver.

Med let ironisk distance omfavner dette oplæg ministerens kald og tager fat på brugen af tekst, lyd, video og billede i undervisningen gennem faserne: præproduktion, produktion, postproduktion og distribution.

Eleverne, som moderne Homo faber, skal anvende både ‘ånd’ og ‘hånd’ til at udtrykke og forme deres kognitive og praktiske færdigheder. Ved aktivt at engagere sig i hver produktionsfase, udvikler de ikke kun tekniske færdigheder, men også evnen til kritisk refleksion og samarbejde. Dette oplæg fokuserer på strategier, tips og tricks til at facilitere elevers selvstændige og meningsfulde produktion af multimodalt indhold.

Selv om oplægget involverer skærme, så kan du faktisk og helt bogstaveligt tage oplæggets produkt med hjem i analog form.

11:20 – 12:05
Ord og billede er blevet naboer – tid til at mestre promptingen af billedegenerativ AI

Martin Kongshave

Med den nye billedgenerative AI kan vi få syn for sagen. Men vi skal først bevæbnes. Så lad os geare op med billedbeskrivende ord og regnbueønsker.

Det gode prompt er formet af den måde, hvorpå vi allerede beskriver motiver, stemninger, stilarter, lysforhold og linsetyper. Man kan sige at ord og billeder er blevet endnu tættere naboer med billedgenerativ AI. Kameraet er simpelthen blevet skiftet ud med prompts, maskinlæring og diffusionsmodeller.

Derfor skal vi have fat om det sprog, som giver de ønskede motiver, så vi ikke hænger os selv og eleverne for meget fast i uopfyldte ønsker og helt gak billeder, men gør viden om billeder til et aktivt værktøj.

12:05 – 13:00
Frokostpause

– lune retter

Tid til lun og lækker frokost. Vend indholdet i de forskellige oplæg med kollegaer, fyld maven, hvil ørerne og snup endnu en tur i standende.

13:00 – 13:45
Skab universer på tværs af fag og alder

Christoffer Lindved Dithmer

Fantasiuniverser i tidlig indskoling, naturfaglige modeller, visuelle universer af historiske begivenheder til eksamen eller
eventyrsformidling med børn med særlige vilkår.

Hos Christoffer er der fokus på, hvordan du kan berige
fagene og samtidig øge elevernes kommunikationsmuligheder gennem arbejdet med CoSpaces.

Christoffer kommer til at vise konkrete undervisningseksempler, hvor CoSpaces har spillet en vigtig rolle i kombinationen med andre aktiviteter, og demoer live på scenen hvordan du og dine kolleger kan facilitere aktiviteter med CoSpaces i egen praksis.

13:45 – 14:15
Tænk et link og undslip et rum

Rikke Elisa Falkenberg

Når eleverne slipper fantasien løs og designer escape rooms til hinanden, kan temaerne spænde vidt – fra fantasifulde fortællinger baseret på historiske begivenheder til udfordrende matematik eller grammatik.
Og motivationen? Den lyser klarere end en UV-lommelygte i et mørklagt escape room.

Så tag med ind i maskinrummet hos Rikkes Elisa Falkenberg og se, hvordan escape rooms med et trylleslag kan forvandle enhver time til et eventyr og booste leg og kreativitet på tværs af alle fag. Vær dog advaret: Du risikerer, at eleverne aldrig vil forlade klasselokalet igen!

14:15 – 14:45
Pause

– kage og kaffe

YES! så er det kagetid.. og tid til at mingle, holde en velfortjent pause, hvile ørerne og ose læremidler hos standholderne i kaffeområdet.

14:45 – 15:20
Lortelæremidler eller pragtfulde produktioner?

Simon Skov Fougt

Den danske grundskoles brug af didaktiske, funktionelle og semantiske læremidler kan overordnet og generelt beskrives med 3 ord: traditionel, repetitiv og individuel.

 Hvor er undervisning med samskabende produktive læremidler? Og hvor er undervisningen i dem? Hvor er kreativiteten? Hvor er bevidstheden om det multimodale? Og hvor er den nødvendige vekselvirkning mellem reception og produktion?

 Svaret er, at de er der – men det kræver et didaktisk paradigmeskift, som dette oplæg blidt – men bestemt – behandler.

15:20 – 15:55
Tubetastic II – ramt af remediering

Marcus og Uffe

Marcus Bramfri Bennick & Uffe Lidt-for-langhåret Lyngdal er tilbage på mission i de næsten uberørte afkroge af Skoletube-universet.

På jagt efter mere guld, tryllestøv og ting du ikke anede gemte sig i værktøjerne.

Sæt dig tilrette og bliv guidet igennem undervisningduelige og magiske greb i dette speedsnakkende og forhåbentlig inspirerende oplæg.

15:55 – 16:00
Afrunding, håndtryk og piber.

 

Vi siger tak for i dag med en pibe, et håndtryk og masser af inspiration i bagagen. På gensyn næste år.

Hvor det finder sted

Messe C – Fredericia
Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia

Info og pris

Pris: 1189,- pr. deltager

Tid: Torsdag d. 22-08 2024 fra 9:00 – 16:00

Sted: MESSE C – Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia

Forplejning: Inkluderet i prisen er morgenmad, lun frokostbuffet, eftermiddagskage + kaffe, te og vand gennem hele dagen.

 

Bestil billet