Bogens forside

ligger på Skoletube

Samarbejde med forfatternetværk giver nye muligheder for læseoplevelser.

Den populære gruppe af forfattere, der bl.a. står bag initiativer som Gratis Børnebøger, der i sommers uddelte læseoplevelser til mere end 77.000 børn og voksne, er klar med ideer og materialer til Skoletube.

Forfatterne Morten Dürr, Bo Skjoldborg, Henrik Einspor, Ellen Holmboe, Jan Kjær og Benni Bødker vil med dette samarbejde give brugere på Skoletube flere muligheder og materialer, og dermed måske skabe nogle nye betingelser for flere aktiviteter omkring læsningen.

Det er vi glade for, og vi er stolte over at kunne præsentere det første lille spadestik i samarbejdet, nemlig kanalen Forsiden, der allerede nu indeholder mere end 100 forsideillustrationer.

Hvad er meningen?

Med kanalen Forsiden har elever adgang til et flot, højtopløseligt billede af bogens forside, som de MÅ bruge til deres skoleopgaver, læselog, boganmeldelser m.m.

Dermed er adgangen til bogens forside enkel, nærliggende og lovlig, hvilket passer perfekt ind i vores opfattelse af hvad viden og materialer bør være for skolerne – tilgængelige.

Besøg kanalen "Forsiden"

Gå ombord i kanalen med forsideillustrationer. Se hvad forfatterne har lagt op og tilmeld dig kanalen, (øverst) hvis du vil bruge samlingen som en ressource i din undervisning.

Kanalen Forsiden er dermed den seneste i rækken af ressourcekanaler.

Se de øvrige ressourcekanaler her.

Se også videokurset om at bruge indhold fra en ressourcekanal i sine medieproduktioner, så er du godt i gang.

Ophavsret

Billederne i kanalen Forsiden må bruges til alle former for skoleopgaver. Billederne må ikke bruges kommercielt uden aftale.

Teksten i dette blogindlæg er udgivet under Creative Commons licensen cc:by LærIT, 2015.