Mindmeister PRO

- både med Unilogin og Googlekonto

Mindmeister er en del af Skoletubepakken. Via jeres abonnement på Skoletube får alle elever og lærere en fuld PRO adgang til verdens bedste mindmapping software Mindmeister.

I skal som udgangspunkt logge på Mindmeister med jeres Unilogin. I kan også gå på Skoletube.dk og åbne Mindmeister.

Vi har nogle Skoletubeabonnenter som også benytter Google Apps. Mindmeister kan også åbnes op direkte inde i Google apps via Mindmeisters Google extension.

Der opstår dog let et licens og adgangsproblem hvis man henter og åbner Mindmeisters gennem extensionen i Google apps. Det skyldes at når man logger ind i Google Apps så bruger man sit Googlelogin – altså en tilpasset Gmailkonto.

Når man efterfølgende henter og åbner Mindmeister første gang i Google Apps så oprettes helt automatisk en gratis basic konto – altså en begrænset licens hvor man max kan lave 3 mindmaps. Denne basic konto er tilknyttet brugerens Gmailkonto.

Og dette ønsker man sig egentlig ikke når man nu allerede har en fuld PRO konto gennem Skoletube og Unilogin. Måske har man allerede en lang række mindmaps liggende på den konto og dem vil man måske gerne have adgang til inde i Google apps også.

Og det er heldigvis muligt. I kan tilknytte jeres gmailkonto til jeres Skoletube/Unilogin PRO licens.

Dvs at de 2 konti flettes sammen og uafhængigt om man logger på direkte med Unilogin, åbner Mindmeister gennem Skoletube eller er logget ind med sin Googlekonto i Google apps og åbner Mindmeister dér, ja så er den den samme Mindmeisterkonto der åbnes op.

Så længe skolen har et Skoletubeabonnement vil man altså også via sin Gmailkonto have adgang til PROversionen af Mindmeister.

Sådan sammenfletter man:

Opskrift 1: Til brugere som IKKE allerede har installeret Mindmeister extensionen i Google apps.

Har man IKKE installeret Mindmeisters Google extension endnu i Google Apps og dermed IKKE har fået sin Gmail koblet op på en Mindmeister basic konto, så gør I således:

  • Åbn Skoletube
  • Log ind med Unilogin
  • Åbn Mindmeister
  • Tryk på dit kontonavn øverst til højre
  • Vælg Apps (i venstre side)
  • Tryk forbind under Google
  • Vælg din Google apps bruger

Mission accomplished! De 2 kontoer er nu forbundet og man har adgang til fuld PROversion uafhængigt om man logger ind med Unilogin eller åbner Mindmeister inde i Google apps via sin Googlekonto.

Får man denne fejlbesked:

Så betyder det, at din Googlekonto allerede er bundet op på en Mindmeisterkonto. Du skal derfor følge opskrift 2 nedenfor for at løse problemet.

Opskrift 2: Til brugere som allerede har en Mindmeister basic konto oprettet gennem Google apps.

Har man allerede oprettet en basic konto til Mindmeister i Google, så skal DEN slettes. Har man 1,2 eller 3 mindmaps liggende på den konto som man ønsker at gemme, så skal de først eksporteres som .mindmap filer. Bagefter kan de så importeres til ens PRO Mindmeisterkonto.

Sådan slettes basickontoen:

VIGTIGT mens du følger opskriften!
(Sørg for at du ikke i samme browser er logget på Skoletube eller Mindmeister med dit unilogin. Log ud, luk browseren og start ny browser op)

(brugere som IKKE har Google Apps men bare vil sammenflette deres private Googlekonto med deres Mindmeister Prolicens logger bare ind i Google og følger opskriften nedenfor)

Åbn Google apps

Sæt denne url ind i adressefeltet: https://www.mindmeister.com/account/close

Vælg begrundelse for at lukke kontoen. Vælg Andet, Skriv Unilogin.

Tryk Luk
Kontoen er nu uopretteligt slettet
Log ud af Google apps
Luk browseren (luk alle browsere ned)
Åbn ny browser og følg opskrift 1 ovenfor.

Driller det, så kontakt support: Marcus Bennick, 2714 2687, marcus@bennick.dk

Forudsætning for ovenstående er, at skolen allerede ér aktiveret som EDU CAMPUS ved Mindmeister (kræver Skoletubeabonnement).
Tjek om I ér aktiverede ved at logge ind med Unilogin på www.mindmeister.dk . Er skolen IKKE aktiveret vil I få en fejlmeddelelse. I så fald aktiver skolen via nedenstående aktiveringslink.

Dette gøres via denne formular: http://forlag.skoleblogs.dk/mindmeisteraktivering