NATIONALMUSEET

mange museer i ét

Nationalmuseet består af mange museer og afdelinger.

Der er flere forskellige museer under Nationalmuseet der samarbejder med Skoletube på forskellige måder.

På siden her finder du omtale af samarbejdet med Frihedsmuseet og Musikmuseet.

Frihedsmuseet

Ressourcer

Frihedsmuseet har følgende samlinger på Skoletube:

Ressourcekanalen Krigens Billeder. Denne kanal indeholder over 23 timers optagelser fra tiden under og kort efter besættelsen. Læse mere om kanalens unikke indhold her. Lær mere om ressourcekanaler her.

Undervisningsmaterialer

Besættelsestiden med Tiki-Toki

indlægsbillede

Dette forløb på Skoletubeguide fokuserer på hvordan vi kan bringe kildematerialer fra besættelsestiden, herunder samlingerne fra Frihedsmuseet i spil i historieundervisningen for de ældste klasser.

Oplev forløbet her.

Sådan kan du udnytte ressourcekanaler

Frihedsmuseets medier på Skoletube ligger i de såkaldte ressourcekanaler; kanaler som frit kan besøges og opleves, men som også kan fungere som en anvendelig ressource i elevens egne medieproduktioner.

Ved at tilmelde sig kanalen, har eleven utallige muligheder for import, bearbejdning, remix og download i og på tværs af Skoletubes mange værktøjer. Lær hvordan du kan anvende mediesamlingen i 15 af Skoletubes forskellige programmer.

Ophavsret

Frihedsmuseets medier på Skoletube må bruges frit. Det betyder at de må downloades, bearbejdes og bruges som det passer jer i jeres undervisning.

Musikmuseet

instrumenternes verden

Ressourcer

Musikmuseet har lavet en unik tidslinje, som giver mulighed for at gå på opdagelse i musikhistoriens komponister, instrumenter og perioder.

tidslinje1

Undervisningsmaterialer

Oplev musikhistorien

tidslinje1

Den første af to tidslinjer lægger op til at vi skal opleve og lære om musikhistoriens komponister, instrumenter og perioder via Musikmuseets store tidslinje.

Rodekasse med musikhistorien

tidslinje1

Den anden af to tidslinjer lægger op til at vi skal lære at placere musikhistorien via Musikmuseets store tidslinje. Dette gøres ved at åbne denne tidslinje, kopiere den, og derefter selv eller sammen med andre, gå ombord i indholdet og få det redigeret sådan at tidsrum og kategori ordnes.

Ophavsret

Musikmuseets tidslinjer må bruges frit i undervisningen.

Besøg museet

Hjemmeside: www.natmus.dk

Kontaktperson Nationalmuseet: Marlene Kramm

Kontaktperson Musikmuseet: Ulla Hahn Ranmar