Ordrupgaard

kunst og møbelkunst

Ordrupgaard er et mindre kunstmuseum i Gentofte nord for København, der dels har en meget flot samling af kunstmaleren Vilhelm Hammershøi og dels har en unik udstilling af dansk møbeldesign af Finn Juhl. Endda i Finn Juhls egen bolig. 

Begge dele har Ordrupgaard valgt at dele med Skoletubes brugere i form af en række billeder, samt nogle kopierbare materialer, der kan remixes og arbejdes videre i.

“Vi vil gerne give eleverne mulighed for at opleve Hammershøi. En måde at gøre det på, er at sikre at de ligger i et brugervenligt format på nettet, og at spørgsmålet om ophavsret er løst for eleverne på forhånd. De to forhold har vi løst sammen med Skoletube, ved at lægge billeder, hvor rettighederne er clearet og hvor vi med et vandmærke på hvert billede, har gjort det nemt for eleverne at få kildeangivelsen med sig, hvor de end færdes. Billederne har vi lagt i en kanal på Skoletube, hvor man kan opleve og hente dem.”

Jacob Riis

Ordrupgaard

Ressourcer

Ordrupgaard har følgende kanaler på Skoletube

Ressourcekanalen Hammershøj – indeholder 15 af Hammershøis største værker.

Remixkanalen Hammershøi materialer – indeholder materialer til remix; tidslinje, tegneserier, Thinglinks. Det er altså materialer som I kan klone og bygge videre på selv i jeres besvarelse.

Ressourcekanalen Finn Juhl  – indeholder over 60 flotte billeder af nogle af Finn Juhls klassiske møbler samt et udvalg af billeder fra Finn Juhls hus.

Remixkanalen Finn Juhl materialer – indeholder en tidslinje over Finn Juhls liv, en tegneserieskabelon, der giver mulighed for selv at være guiden på en rundvisning, samt en interaktiv rundvisning med Google Art Projekt, hvor man virtuelt kan gå rundt i huset og selv opleve hvordan møbler, indretning og arkitektur spiller sammen.

Biografkanalen Ordrupgaard – kanalen indeholder et udvalg af film fra Ordrupgaard.

Undervisningsmaterialer

Hammershøi er lige til at forklare

 

Med Explain Everything Collaborative Whiteboard til iPad (samt Chromebooks og Win10-brugere) har vi et glimrende værktøj til at tegne og fortælle om Hammershøis værker.

Se forløbet beskrevet her og introduktionen til forløbet herover.

Billedanalyse med programmet Thinglink

Et værktøj som Thinglink giver direkte mulighed for at eleven kan arbejde med sin forståelse, fortolkning og fortælling som et ekstra “lag” ovenpå selve billedet. Det betyder at undervisningsaktiviteten kommer utroligt tæt på værket.

Se inspiration til at arbejde med Hammershøis værker i Thinglink. (Linket viser et forløb med udgangspunkt i et værk fra Skagens Museum.)

Finn Juhls liv og levned

Med tidslinjen om Finn Juhl har klassen mulighed for at komme tættere på Finn Juhl. Tidslinjen rummer nedslag om både arbejds- og privatlivet. Tidslinjen kan kopieres, hvis klassen ønsker at knytte egne betragtninger og materialer til.

Ophavsret

Ordrupgaard har givet tilladelse til at deres udvalgte værker på Skoletube kan benyttes frit i undervisningen. Alle billeder i museets ressourcekanaler er markeret med en lille kreditering nederst i højre hjørne, så eleven kan, når billederne bruges i deres fulde størrelse, anvende dem uden at tænke på kreditering.

Hvis billedet beskæres, sådan at krediteringen mistes, bør eleven sørge for at have en kreditering med i sin besvarelse.

Besøg museet

Hjemmeside: www.ordrupgaard.dk

Kontaktperson: Jacob Riis